
Piața Românească
Produse românești direct de la producători
Roșu rubiniu închis, cu arome accentuate de coacăze negre, mure și note secundare de condimente. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului pătrunzător de cireșe negre, prune uscate și lemn de stejar. Un vin rotund, corpolent, cu taninuri foarte moi și catifelate, având un bun potențial de învechire la sticlă.
Se poate asocia cu diverse preparate românești sau internaționale din carne de porc sau vită. Merită încercat alături de costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor.
Tip vin:Sec
Struguri:Fetească Neagră
Culoare vin:Roșu
Volum alcool:14,5%
Cantitate:75 cl
An recoltă:2016
Fetească Neagră Premium este unul dintre cele mai apreciate vinuri produse de Crama Budureasca. În urma selecției, desciorchinării și zdrobirii strugurilor, mustul este fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică începe fermentația malolactică datorită căreia vinul devine catifelat, cu taninuri moi. Când procesul de vinificație este finalizat, o parte din cantitatea totală a vinului se maturează în baricuri de stejar timp de aproximativ 5 luni, pentru ca vinul să capete astfel complexitate și arome unice.
Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 18 – 20°C.